Povestea verighetelorCENTRUM Ballroom & Conference

DARUL oferit de CENTRUM Ballroom & Conference – VERIGHETELE

Verighetele sunt simbolul iubirii vesnice si sunt cel mai important element al unei nunti. Noi vrem sa va oferim un dar special, VERIGHETELE. In plus, nu va impunem un anumit model, ci vi le alegeti voi, orice design doriti, de la Bijuteria Stil din Ploiesti.

Verighetele nu sunt doar accesorii pe care le purtam toata viata, ci au o insemnatate mult mai ampla. Ele reprezinta uniunea dintre doua suflete, legatura vesnica dintre parteneri.

Povestea verighetelor

Din aur, argint, platina, simple sau cu pietre pretioase, gravate cu initiale sau diferite date, astazi regasim multiple modele din care ne putem alege ceea ce ne reprezinta cel mai bine. Dar inainte lucrurile erau total diferite, mai jos regasesti o scruta istorie a acestor bijuterii.

Initial verighetele au fost purtate doar de catre femei.

Cercul era simbolul eternitatii, acesta a fost considerat in antichitate portalul care purta posesorul prin viata.

Verighetele au fost folosite inca din Egiptul Antic, atunci erau confectionate din papirus si ierburi uscate. Cand femeile primeau un astfel de inel insemna ca li se poarta o dragoste vesnica si nemuritoare. Ulterior inelele au fost realizate din piele, oase sau fildes. Se considera ca dragostea barbatului este mai mare cu cat materialul folosit era mai scump.

Romanii au prelut acest obicei de la egipteni, dar ei le ofereau ca simbol al proprietatii asupra unei femei. Inelele erau fabricate din fier si le gravau.

In Europa anilor 1500, un astfel de inel era compus din doua parti, viitorii soti purtau cate una pana la casatorie, iar dupa aceea partile erau impreunate si purtate doar de catre femei.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, au inceput si barbatii sa poarte verigheta. In acea perioada ei erau plecati o perioada mare de timp si inelul era o modalitate prin care isi aminteau cu drag de partenera.

Purtarea verighetei

Verigheta este purtata pe degetul inelar de la mana stanga, dar aceasta nu este o regula, in tari precum Spania, Grecia, Ungaria, Rusia, Regatul Unit al Marii Britanii, Rusia, Germania, aceasta este purtata pe inelarul mainii drepte.

Dar v-ati intrebat de ce aceasta se pune pe degetul inelar? Va raspundem noi, aceasta intreprindere provine din cultura chinezeasca, in care fiecare dintre degetele de la o mana reprezinta cate o persoana importanta din viata noastra (parinti, rude, copii), iar degetul aratator corespunde partenerului de viata.

 

Va asteptam la CENTRUM Ballroom & Conference sa celebrati unirea destinelor.